Svenska | English
Prices incl. VAT | Your shoppingcart is empty!

Juridisk Reportagebyrås books are distributed
by eddy.se ab.

eddy.se ab
Box 1310
621 24 Visby
Sweden
order@bokorder.se
tel +46 498-253900

Vem kan man lita på?

Om mediernas trovärdighet och bruket av anonyma källor

Vem kan man lita på? Om mediernas trovärdighet och bruket av anonyma källor
9789188929044
181 pages
2019

By Hans Månson

SEK 198
SEK 138 (E-bok)

I efterdyningarna av #metoo kom mediala drev: Svenska Akademien, teaterchefen Benny Fredriksson, journalisten Fredrik Virtanen och talmannen Urban Ahlin. Tidningar, tv och radio publicerade upprörande berättelser men också löst grundade halvmesyrer, som byggde på anonyma källor.

Den erfarna publicisten Hans Månson, som bland annat varit chefredaktör för Sydsvenskan, borrar sig in i modern svensk journalistik och blottlägger slarvet, det hafsiga hantverket, i allt från rapporteringen om Försäkringskassans enkäter till terroristattacken på Drottninggatan.

Han går också igenom några av historiens viktigaste journalistiska avslöjanden, som inte varit möjliga utan att uppgiftslämnarna förblev hemliga.

Anonyma källor är ett livsviktigt verktyg för den djuplodande journalistiken och för demokratin, men kan fel använda bli förödande, ett gift.

När nu pressfriheten hotas i Europa, när journalister mördas och när USA styrs av en president som kallar journalister för "folkets fiender" visar Hans Månson hur journalister kan återerövra trovärdigheten genom självrannsakan, tydliga regler och ökad transparens.