Svenska | English
Prices incl. VAT | Your shoppingcart is empty!

Juridisk Reportagebyrås books are distributed
by eddy.se ab.

eddy.se ab
Box 1310
621 24 Visby
Sweden
order@bokorder.se
tel +46 498-253900

Spelet bakom rubrikerna

Om journalister, journalistik och det personliga ansvaret

Spelet bakom rubrikerna Om journalister, journalistik och det personliga ansvaret
9789185333318
168 pages
2010

By Hans Månson

SEK 210

Varför finns Zlatans sko i närbild på nyhetsplats? Varför skriver din tidning om resor till Maldiverna? Varför sänder televisionen en artists konsert vid ett visst tillfälle? Hur kommer det sig att en journalist så ytterligt sällan klandras för sitt agerande? Pressombudsmannen är välbekant, men vad gör Yrkesetiska nämnden?

Journalistik är att berätta om vad som hänt. Journalistiken ska avslöja, ge bakgrund, förklara och informera. Men det ingår också i uppdraget att det ska ske korrekt och allsidigt, utan dolda påtryckningar - fritt från jäv och ekonomiska smörjmedel.

I "Spelet bakom rubrikerna" avslöjas att även etablerade medier i många sammanhang tillåter sig att slira på regelverket. Inom branschen är detta inget nytt eftersom många på ett eller annat sätt, i större eller mindre utsträckning, är inblandade.

Hans Månson har tillbringat hela sitt yrkesliv på stora nyhetsredaktioner, främst i Stockholm. Efter tiden som chefredaktör på Sydsvenskan i Malmö och gästprofessor i praktisk journalistik i Göteborg har han granskat medievärlden och skrivit krönikor om journalistisk etik i branschpressen. Han har tillsammans med Hans Strandberg skrivit läroboken "Yrke: Journalist" och undervisar i Sverige och i Baltikum.

I "Spelet bakom rubrikerna" samlar Hans Månson erfarenheter, egna intervjuer och andras avslöjanden.

About the book:

”Jag blir på gott humör av att han ägnar en hel bok åt journalistisk etik och personligt ansvar. /.../ Månsons bok är dessutom välskriven och sakligt hållen...”
Lena Kvist, Scoop 2010 #2